Woonzorgcomplex Heelwijk-Emmaus - Heesch

Meerdere zorgdisciplines onder een dak

Bekijk alle foto's

Op de plaats van het vroegere verzorgingshuis Heelwijk in Heesch bouwde Berghege in opdracht van de Stichting Wonen voor Ouderen Maasland een zorgcentrum. Aangrenzend verrees op de plek van de vroegere Emmauskerk in opdracht van Woonmaatschappij Maasland een appartementencomplex met parkeergarage. Twee complexe projecten die als een geheel zijn opgeleverd.

  • Zorgcentrum Heelwijk: 30 verpleeghuisplaatsen, 72 zorgappartementen, ontmoetingscentrum en kantoren zorginstellingen
  • Appartementen Emmaus: 72 huur- en koopwoningen en parkeergarage (49 auto's)

Tal van disciplines onder één dak

Het nieuwe zorgcentrum is veel meer dan het klassieke verzorgingshuis dat het oude Heelwijk was. Op de begane grond zijn dertig verpleeghuisplaatsen, kantoorfaciliteiten, behandelkamers voor artsen en een afdeling ouder-kindzorg van de Stichting Thuiszorg Brabant Noordoost gekomen. Ook een winkeltje, kapsalon, restaurant, ontmoetingscentrum en stiltecentrum zijn hier gesitueerd. De drie verdiepingen bestaan uit appartementen. Hiervan zijn er zo'n tien bestemd voor ouderen met psychiatrische problematiek. In het naastgelegen appartementencomplex zijn enkele woningen gereserveerd voor groepsbewoning door verstandelijk gehandicapte ouderen.

Parkeergarage onder grondwaterpeil

Het nieuwe zorg/wooncomplex is midden in Heesch gebouwd. Op voorhand waren dus grote parkeerproblemen te voorzien. Ondanks de hoge kosten bleek een parkeergarage de beste keuze. Voor de aanleg van de parkeergarage die uiteindelijk 49 auto's kan herbergen, is gewerkt met zware retourbemaling. De ruim 750.000 m3 grondwater mocht namelijk niet afgevoerd worden op het riool. Gedurende vier maanden voerde een pijpleiding van zo'n 300 meter de watermassa af naar de verderop gelegen provinciale weg.

Opdrachtgever

Stichting Zorg voor Ouderen Maasland, Oss en Woonmaatschappij Maasland, Ravenstein

Opdracht

Woonzorgcomplex Heelwijk-Emmaus - Heesch


Adres:
Mozartlaan 2, Heesch

Mooiland Maasland
  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren